Tencuiala decorativă modernă – este un material care deține calități care permit de a oferi interiorului o expresivitate aparte. Imitarea diferitor materiale în combinație cu detalii a interiorului corect alese permit de a obține orice sarcini de design. Tencuiala decorativă va arăta armonios la finisarea încăperilor de locuit cu scop diferit, a birourilor sau a localurilor nestandarde, fie aceasta o cafenea pentru copii sau un club de motocicliști. Utilizarea corectă a acestui material este în stare să transforme o încăpere mică într-o grotă confortabilă sau, dimpotrivă, va accentua statutul sălii de recepție a unei instituții solide.
Tencuiala decorativă are o paletă largă de culori. Fundamentul acestui material este varul natural, în calitate de alte componente este adăugată pulberea de marmură sau granit, nisipul. Componentele naturale permit de utilizarea tencuielii decorative în încăperea copiilor. Pereții tencuiți pot fi supuși timp îndelungat la acționarea razelor UV, fără de a emite substanțe toxice. Utilizate în componență compozițiile liante sunt de asemenea inocive după uscarea suprafeței.
În afară de ecologicitatea neîndoielnică, tencuiala decorativă este foarte funcțională. Ea are inflamabilitate foarte scăzută. Această proprietate este foarte valoroasă pentru căsuțele de vacanță, care nu sunt întotdeauna echipate cu mijloace de stingere a incendiilor automate. Acoperirea pereților executată de specialiști va permite de a păstra textura originală și bogăția culorii pentru mulți ani înainte. Printre altele, acest material are calități excelente de camuflaj. Este cu atît mai important, că fundament pentru aplicarea compoziției poate servi gips-cartonul, betonul, cărămida, metalul.
Tencuiala decorativă! Modern! Frumos! Funcțional!
Specialiștii disting cîteva tipuri de compoziții decorative. În interioarele clasice cel mai des este utilizată tencuiala Venetiană, care oferă pereților luxul necesar „împărătesc”. O altă varietate sunt compozițiile cu relief mărunt, ele permit de a reproduce caracteristicile diferitor tipuri de piatră. Aplicarea tencuielii cu un strat mai gros de 2 mm este efectuată cu utilizarea amestecurilor cu relief mășcat. Cu ajutorul lor pot fi create compoziții de sculptură expresive, mulură, de a imita pe pereți acoperire cu specii de lemn, hîrtie creponată. Un tip aparte – este tencuiala de fațadă. Ea este rezistentă la îngheț și uzură, protejează sigur pereții exteriori al clădirilor de mucegai și bacterii.
Tencuială decorativă: Materiale și compoziție
Unde este utilizată tencuială? De regulă, ea este utilizată în încăperile cu utilizare mărită, așa ca bucătăria, salonul sau antreul. Comoditatea de bază a tencuielii este că pe ea nu se văd aproape deloc urmele de pete. Datorită ceruirii, tencuiala Venetiană poate fi utilizată în zonele încăperilor umede unde nu pătrunde apa. De asemenea ea poate fi utilizată împreună cu piatra și placa. Însă problema principală constă în faptul că ea nu poate fi acoperită cu vopsea. De asemenea, trebuie atent de a se referi la agățatul tablourilor și aranjarea mobilei. Tencuiala decorativă este efectuată numai din componente artificiale sau naturale. Însă în unele cazuri pot fi amestecate diferite componente. Așa, în componența tencuielii tradiționale Venetiene intră praful de piatră și varul stins, iar ceara este utilizată în calitate de acoperire de finish. În calitate de fundament este utilizat varul, latexul, cimentul și alte materiale.
În el pot fi adăugate particule tare, de diferite dimensiuni. Și cu cît sunt ele mai mășcate, cu atît va fi mai mare relieful suprafeței. Amestecul în majoritatea cazurilor este diluat cu apă. Însă în unele cazuri sunt necesari solvenți chimici. Culoarea este adăugată pentru a oferi culoare masei de tencuială.
Tencuială decorativă: Texturile și modelele
Reliefată sau netedă? Finisarea cu tencuială decorativă poate fi imitată cu multe materiale. Acestea pot fi textilul, pielea sau piatra, și încă multe alte opțiuni. Pe perete deseori ea arăta ca criblură încremenită. Însă există și acoperiri foarte netede, așa ca tencuirea Venețiană. Reține-ți cît mai mult relief doriți să primiți, cu atît mai multă tencuială va fi necesară. Iar aceasta înseamnă că vor crește cheltuielile nu numai pentru materiale ci și pentru lucrul meșterului.
Tencuiala decorativă: Tipuri de acoperiri
Tencuiala structurală (aparentă). Acest tip de tencuială este cel mai răspîndit. Tencuiala structurală și decorativă în multe cazuri este unul și același lucru. Deși de fapt nu este adevărat. Ea poate fi și netedă. Ea se vinde ca un amestec, care trebuie aplicat pe perete. De asemenea ea este disponibilă și în formă de prăgușor care trebuie dizolvat cu apă. Culoarea, de regulă, se cumpărăr aparte.
Tencuiala Venețiană. Este cea mai veche din acoperirile decorative cunoscute, ea imită nu numai marmura, ci și alte specii de piatră. Ea este aplicată pe pereți în formă de pete în mai multe straturi. În rezultat peretele literalmente lucesc și sclipesc. Cît de frumoase nu ar fi fotografiile, ele nu pot reda toate efectele tencuielii Venetiene. Acoperirea de finish din ceara de albine amplifică efectul. Tencuiala Venetiană arată în special bine în interioarele clasice.
Acoperirile scămoșate. Sunt acoperiri moderne. În încăpere, pe perete sunt aplicate treptat 3 straturi: fundament de clei, fulgi colorați (flocuri) și strat de lac. Aceste componente sunt vîndute aparte. Dacă doriți să adăugați flocuri de diferite culori, pur și simplu amestecați-le.
Compania Euroremont-Style efectuează toate lucrările cu tencuiala decorativă. Noi avem o experiență mare de lucru cu utilizarea tehnologiilor și materialelor moderne. Acest lucru ne permite să garantăm fiecărui client un nivel înalt și executare rapidă a lucrărilor de reparație și finisare.
Pentru primirea informației mai detaliate despre serviciile noastre puteți oricînd face legătură cu noi la numerele de telefon
+373 780 85 656 sau +373 692 05 504